Skydda avtalen med TOR

I dagens digitaliserade och uppkopplade samhälle har behovet av säkerhet aldrig varit viktigare. Inte minst behöver du skydda avtalen som utgör ryggraden i ditt företag, det vill säga dina juridiska avtal med kunder och affärspartners.

Skydda dig mot säkerhetshoten

I själva verket är cyberbrott det största hotet mot alla företag i världen. Till exempel hackas varje dag i genomsnitt 30 000 webbplatser och det skapas 300 000 nya skadliga programvaror. Tyvärr ser det inte ut att bli bättre i framtiden då antalet säkerhetsöverträdelser ökat med 67 procent de senaste åren. Föga förvånande är därför antivirusprogram ett måste för varje företag och allt fler börjar se fördelarna med att använda TOR – en förkortning av The Onion Router. TOR är speciellt anpassat för anonymitet, integritet och privat kommunikation på internet som inte kan spåras. Dessutom är TOR-webbläsaren gratis och används av miljontals människor världen över. Det här är en av många effektiva metoder du kan använda för skydda dina avtal.

Förutom TOR-webbläsaren finns det lyckligtvis många andra sätt att öka säkerheten i ditt företag. Det här har fördelen att maximera ditt skydd mot bedrägerier samt ekonomiska och juridiska risker.

De fyra bästa metoderna som du kan implementera är följande:

  • Optimera avtalshanteringen med avtalshanteringssystem.
  • Ha alla avtal på en lösenordsskyddad och säker plats.
  • Kryptera all din information i avtalen.
  • Använd e-signaturer.

Läs vidare!

Metoder att använda i kombination med TOR

1. Optimera avtalshanteringen med avtalshanteringssystem – Moderna avtalshanteringssystem optimerar hanteringen av avtal och ger dig en ökad kontroll med minskade kostnader. Den säkraste du kan använda på marknaden är plattformen Precisely eftersom denna använder säkerhetsstandard i världsklass och TLS-kryptering. TLS står för Transport Layer Security och innebär att data krypteras. Precisely använder sig av ECDHE P-256 AES-128-bitars kryptering som är samma krypteringsnivå som många myndigheter och ledande banker använder.

2. Ha alla avtal på en lösenordsskyddad och säker plats – Ett viktigt steg mot säkrare avtalshantering är att centralisera och hålla dina avtal organiserade. Detta minskar risken för åtkomst av hackare och obehöriga individer. Använd gärna en lösenordsskyddad molntjänst för att komma åt avtalen från vilken enhet som helst.

3. Kryptera all din information i avtalen – Se till att alla dina avtal är krypterade och skyddade från obehöriga användare. Precisely är bäst på att säkerställa att inga obehöriga förändringar görs i dina avtal.

4. Använd e-signaturer – E-signaturer är det snabbaste och säkraste sättet att signera avtal och säkerställer autentisering.