Ladda ned Tor

Den internetanvändare som önskar förhindra andra från att övervaka vederbörandes aktiviteter på internet och var man befinner sig, kan använda sig av Tor. Den fungerar på bland annat på sökmotorer. Tor är kostnadsfri och är en så kallad open source för Windows, Mac, Linux/Unix och Android.

 

Ladda ned Tor
Här på Tor-projektets hemsida kan man ladda ned Tor. Klicka på knappen Download Tor. Den känner av vilket operativsystem du har på din dator.

 

Läs dokumentation
Läs gärna igenom den dokumentation som finns innan installationen görs. Det finns installationsguider och manualer för de olika operativsystemen.

 

Gör som andra
Skydda familj och vänner, genom att använda Tor. Inte minst för den egna integriteten vid olika internet aktiviteter.

Affärsverksamheter använder Tor för aktiviteter som omvärlds- och konkurrentbevakning, för att skydda sina affärsstrategier och vid företagsintern kommunikation.

Aktivister använder Tor för att på ett anonymt sätt kunna rapportera om exempelvis maktmissbruk i riskområden. De som kallas whistleblowers använder sig av Tor för att på ett säkert sätt kunna rapportera korruption.

Inom olika typer av media använder sig journalister sig av Tor för att skydda sin research online. Samt, inte minst, för att skydda sina källor som de har kontakt med online.

Även de militära enheterna och rättsväsendet, särskilt polisen använder sig av Tor för att skydda sin kommunikation över Internet. Till vilket hör sådant som förundersökningar och omvärldsbevakning som att spana på misstänkta på exempelvis olika sociala medier.

 

Tor-resurer
På Torprojektets hemsida finns flera resurser att tillgå. Som exempelvis ett bibliotek för den som skriver egna scripts och applikationer som interagerar med Tor. I det som kallas Tor cloud finns användarvänliga sätt utveckla broar för att hjälpa användare få tillgång till det ocensurerade nätet. Det och mycket annat finns på Tors webbplats.